Jerzy Górecki från Pixabay
  • Ledare
  • Publicerad:

Ledare | 2019:4 | BEGÄRLÄS TIDNINGEN KULTUREN 2019:4

Årets sista nummer presenteras med tematiken BEGÄR. Tidningen Kulturens engagerade skribenter har samlats kring begäret ur alla möjliga synvinklar - från begäret i Neapel till liven bakom Michail Bulgakov. Rolf Karlman skriver om alkohol och skaparkraft, om konstens släktskap med ruset, Guido Zeccola når oss med ett brev om Eros, Thanatos och begäret. Och inte minst - i denna tidsålder - skriver Mathias Jansson om den digitala älskaren. 

I samband med denna utgåva smyglanserar vi även vår stora förhoppning inför 2020 - en fin, djuplodande och bred litteraturkritikavdelning. Missa exempelvis inte Julia Hariz recension av den nya biografin om Ottar, som la grunden till Sveriges moderna förhållningssätt till sexualitet. Nya recensioner och ny kritik kommer att publiceras kontinuerligt, så kika in med jämna mellanrum.

Trevlig läsning!

Stöd Tidningen Kulturen

Tidningen Kulturen är gratis att läsa, men inte att producera...

Stöd oss med en femtiolapp i månaden!

Klicka här:
Bidra till Kulturen
Betalas via PayPal.

LÄS TIDNINGEN KULTUREN 2019:4

Tidningen Kulturen vill återupprätta den kulturkritiska essän som litterär form. Det för att visa på konst och humanioras betydelse i denna mörka tid. Förenklade analyser av vår samtid finns det gott om, men i TK vill vi fördjupa debatten och visa på den komplexitet som speglar vår samtid.

Tidningen Kulturen är gratis att läsa, men inte att producera...

Stöd oss med en femtiolapp i månaden!

Klicka här:
Bidra till Kulturen
Betalas via PayPal.

close

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få de senaste artiklarna direkt i din brevlåda - helt kostnadsfritt.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration - enklast klickar du bara på länken du hittar i varje nyhetsbrev.