Ett ashram i Indien

Det kan tyckas konstigt i vårt religionskarga land att jag inte upplevde den andliga kulturen i Aurobindo Ashram som påträngande eller tvångsmässig. Snarare som värmande, lyftande och djupt inspirerande. Sweet Mother En ...

Av: Annakarin Svedberg | 02 maj, 2013
Resereportage

Att säga hej!

-Guten Morgen, säger kontrollanten vid säkerhetskontrollen. -Grüss Gott, säger jag, resenären. Så växlandes orden en tidig morgon på flygplatsen i Allgau, i hjärtan av Bayern. -För mig finns bara god morgon. -Så konstigt, är ...

Av: Per-Inge Planefors | 25 januari, 2014
Gästkrönikör

Stefan Whilde

Fler skandaler, tack!

På 1800-talet var det liv i den filosofiska och litterära världen. Författare utmanade kritiker på duell i gryningen, bokstavligen, pistol eller värja! Eller så tog de livet av någon, som ...

Av: Stefan Whilde | 03 december, 2015
Stefan Whilde

Post-EmmaKrönika 1 Rastplatsen I

Snart ingen mindre än en &:så triton dök fram i mitt Jon Blunds dyra hov ärad med håv i en håv nästan som i horstrumpor ensam. Var fet som en ...

Av: Stefan Hammarén | 18 februari, 2010
Stefan Hammarén

Litteratur: Natalie Montanari; Montanaris italienska mat



Kärleken, maten, familjen och Marches unika smaker!

Det är med mat som med kärlek och historier - man vill gärna dela med sig. Den devisen har Natalie Montanari tagit på fullaste allvar. I boken Montanaris italienska mat delar hon med sig av sin familjs historia, sitt genuina matkunnande och berättelser om regionen Marche. 

Enligt Natalie Montanari erbjuder Marche det mesta och det bästa av den italienska maten. Det är nära till havet. Färsk fisk och fina skaldjursrätter sköljs ner med ett glas vino frizzante. Här finns lokalproducerade, smakrika ostar och läckra charkuterier och, givetvis, fantastiska pastarätter. Slutligen: här finns också de oemotståndliga desserterna!
Natalie Montanari
Montanaris italienska mat
ISBN: 9789176179925
Förlag: tukan



Varje köp via denna
länk stödjer TK.


Marche brukar förresten marknadsföras som det nya Toscana. (Det borde räcka att marknadsföra Marche som Marche! Det är en unik plats med egna unika smaker och upplevelser!)

Enligt Natalie Montanari erbjuder Marche det mesta och det bästa av den italienska maten. Det är nära till havet. Färsk fisk och fina skaldjursrätter sköljs ner med ett glas vino frizzante. Här finns lokalproducerade, smakrika ostar och läckra charkuterier och, givetvis, fantastiska pastarätter. Slutligen: här finns också de oemotståndliga desserterna!

Natalies pappa Paolo lämnade Fano på den italienska östkusten och hamnade i Sverige på 1960-talet. Han ville dela med sig av sitt hemlands smaker och för 50 år sedan slogs dörrarna upp till restaurang Capri på Nybrogatan i Stockholm. Något alldeles nytt och spännande erbjöds den svenska publiken.

Men italiensk mat är fortfarande nytt och spännande! Speciellt i Natalie Montanaris tappning!

Stöd Tidningen Kulturen

Köp en prenumeration! Klicka för mer information.

Natalie är idag andra generationens krögare och driver Trattoria Montanari i Stockholm, där man tar italiensk matlagning på allvar och det bästa av Marche erbjuds besökarna. Allt lagas med äkta italienska råvaror. En berömd rätt är deras egna passatelli – en pasta som är gjord på bröd, ägg, parmesan och muskot. En annan specialitet är halstrad tonfisk i ett pistagetäcke. Allt är ekologiskt. Självklart. Tryffel och vild fänkål importeras direkt från Marche och små producenter gynnas.

I sin nya bok delar Natalie Montanari generöst med sig av många av sina bästa recept. Boken är full av kärleken till maten, till historien, till familjen och till Italien. Läsaren får följa med Natalie och fiska vongole, jaga tryffel och besöka kusinernas vingård utanför Fano.

Ett roligt matminne: Natalies farmor hade alltid lunchen klar prick ett. Trerätters middag med allt lagat från scratch. Natalie äskade allt med farmors lunch --- utom att tvingas sova middag efteråt!

Det här är en spännande bok som kombinerar genrerna läcker kokbok, personlig familjeberättelse och engagerande reseberättelse --- allt är illustrerat med sanslöst vackra foton från Marche. Boken är härlig läsning, i alla tre generna!

Det här är en bok att rekommendera till den som vill drömma sig bort ... Och enbart receptet på tiramisu är värt bokens prislapp!

 

Belinda Graham

Ur arkivet

view_module reorder
Bebådelse av Hebriana Alainentalo

Om allt det vi ännu inte kan språka och se

Förlaget Celanders har nyligen gett ut en ny bok av poeten och författaren Bo Gustavsson. "Det nya nuet" är den andra delen i en trilogi, den första heter "Det stora ...

Av: Guido Zeccola | Essäer om litteratur & böcker | 04 mars, 2015

Balustrad

Små gummor Rostiga grönsaker fladdrar i vinden. Träden såsar sig ännu i nedan. En fågel, ett skepp, ett uppochnervänt strandparaply. Promenadvägen mot slottet är kantad med minnen som ingen vågar ...

Av: Hans Hallerfors | Utopiska geografier | 27 september, 2008

Fragment av surrogatpyret XVI

Ja vill bara säja dej en sak, Holger Holmlund från Hebbershålet, framhärda Göte grälsjukt å klia sitt aldri läkta å ständit varande sår i ljumsken, där en lömsk minderåri ...

Av: Nikanor Teratologen | Teratologisk sondering | 30 april, 2008

Strindberg och Lanz-Liebenfels

Österrikaren Jörg Lanz-Liebenfels (1874-1954) påstod att han träffat August Strindberg på ett värdshus i Grein, Oberösterreich, hösten 1896. Lanz –von  Liebenfels  togs som ”aristokratiskt” tillägg samtidigt med att han ändrade ...

Av: Kurt Bäckström | Övriga porträtt | 05 september, 2012

Jane Morén – du och jag och klasshatet

Jane Morén Sthlm * Presentera dig. Ok. Jag har mörkt hår och gröna ögon.Inte så. Vem du är.Jag är tio år, jag är tolv, jag är tjugoåtta, ja sedan fyllde jag ...

Av: Jane Morén | Utopiska geografier | 29 oktober, 2012

En bemerkning om selvbestemmelse som grunnverdi

Det gis mange ulike verdier og grunnverdier, verdier og grunnverdier som ikke alltid lar seg forene innenfor en og den samme matrise/struktur. Eksempler på verdier og grunnverdier, i denne forstand ...

Av: Thor Olav Olsen | Agora - filosofiska essäer | 07 september, 2011

En dikt av Emma Ehrlekrona

  Jag väntar på att de urgröpta benen ska kollidera och bringas i klang, på att flugsvamparna ska slå ut. Röda stjärnor i skogsnatten som när katternas ögon slöts och omfamnade mig Nej platsen ...

Av: Emma Ehrlekrona | Utopiska geografier | 17 januari, 2011

Tommy Åberg

”Jag erbjöds öronproppar på biblioteket”

Biblioteket har i många år varit mitt andra, i perioder mitt första vardagsrum. Så inte längre. En frustrerande hög ljudnivå har fått mig att istället sitta på olika fik och ...

Av: Tommy Åberg | Gästkrönikör | 21 juni, 2015

Botanisera i arkivet
close

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få de senaste artiklarna direkt i din brevlåda - helt kostnadsfritt.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration - enklast klickar du bara på länken du hittar i varje nyhetsbrev.