Scenkonst: Allt ljus på oss - Tidningen Kulturen
Kritik om scenkonst
Verktyg
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Titel: Allt ljus på oss
Manus: Anders Lundin
Regi: Hans Marklund
Scenografi: Per A Jonsson
Scen: Rondo, Göteborg
Spelas: Hösten 2017

Det blir en musikalisk resa i tid och rum med Bo Kaspers Orkester.

Allt ljus på oss
Hans Marklund
Medverkande: Bo Sundström, Fredrik Dahl , Michael Malmgren, Mats Schubert, Robert Östlund,

Allt ljus på oss med Bo Kaspers Orkester - Stort hjärta i fenomenal krogshow

”Det tog oss dryga 25 år att hamna här” förkunnar man i programhäftet för bandets krogshow.

25 år med Bo Kaspers Orkester. Finns det något bättre sätt att fira på än med en ny krogshow på Rondo? Rondo har sett så många bra artister i så många fenomenala krogshower genom åren - så visst ska bandet som kallar sig "världens bästa band" sälla sig till denna exklusiva skara!

Det har funnits artister som har levererat krogshower med mer glitter, mer glamour, fler bakgrundsdansare och fler publikfriande skämt. Men har någon någonsin gjort en krogshow med större hjärta?

Bo Kaspers + publik = äkta kärlek!

Det märks att Bo Kaspers är en turnerande orkester, att de tillhör "det gamla gardet" som älskar att uppträda inför publik, som lever för att uppträda inför publik. Att Bo Kaspers skulle sitta hemma med en egen youtube kanal och räkna följare och "likes" är en skrattretande tanke.

De vill möta publiken på riktigt och samtalet mellan band och publik känns intimt och förtroligt. Men ändå är de inte tillräckligt nära, plötsligt ger sig bandet ut på en spontan turné och spelar bland kroggästerna, bland borden. Så himla bra och så säkert!

Bo Kaspers verkar som specialdesignade för Rondo, en liten intim scen där artisterna får lov att komma nära publiken.

Bo Kaspers skojar om hur lite de vill vara Håkan Hellström på Ullevi. Alldeles ensam på en stor scen. Nej, många folk på en liten scen är mycket bättre, delad glädje mångdubbel glädje!

Original-Bo-Kaspers-Orkester är ett fyramannaband men nu är de förstärkta och har blivit ett åttamannaband - de spelar så tajt och så förtroligt att det verkar som om alla åtta har hängt tillsammans i 25 år. Här finns inga klasskillnader.

Det är så sant som ordspråket säger. "The more the merrier". Bo Kaspers har blivit (om det nu är möjligt!) dubbelt så bra.

De som redan var "världens bästa band" från början.

Alla är olika. Alla är bra.

Det här är en unik och vacker upplevelse, en krogshow utöver det vanliga och alla låtarna är bra. Alla är olika, men alla är bra. Hur många shower kan man säga det om?

Det finns de som håller sig till ett vinnande sound och man kan svära på att man lyssnat på samma låt under en hel konsert och det finns de som ständigt ska experimentera och pendlar mellan toppar och dalar.

Bo Kaspers är varken eller. De har inte ett enda vinnande sound som de håller sig till, de har flera. Och de har inte några extrema toppar och dalar, de har en jämn och oftast hög nivå, vad de än försöker sig på. Från bossa-nova rytmer som minner om 60-talet, till ett Kent-liknande sound, från tankfulla trubadurballader till röjande disco som får hela publiken att vilja dansa. Och så får vi inte glömma den där färgstarka utflykten till Kuba! Soul inspirerad jazz, funkiga latinska rytmer, vackert vemodiga visor ... allt klarar de.

Det blir en musikalisk resa i tid och rum med Bo Kaspers Orkester.

Man blandar friskt från sina elva studioalbum och missar inga guldkorn. Alla ska med. Bandet hoppar från 2010 till 1993 för att sedan landa i 2015.Och vi får följa med på resan och uppleva Bo Kaspers bästa stunder under deras kvartssekel som band.

Gamla vänner i nya kostymer

Vanligtvis lågmälda låtar har blivit mer intensiva i nya arrangemang, men det passar sig. Det är som att se kära gamla vänner i nya skräddarsydda kläder - man känner igen dem, men gläds också åt att de ser ut att må så himla bra.

Bo Kaspers Orkester har en fantastisk bredd, men framför allt är de ett otroligt bra liveband. Det där är grunden för en succé som krogshow. Egentligen behöver de bara vara sig själva.

Det är ju det som gör magin.

 

Låtlista: 1.Världens bästa band 2.Cirkus 3.Det går en man omkring i mina skor 4.Vilka tror vi att vi är 5.Sommaren 6.I samma bil 7. Hon är så söt när hon sover 8. Bara din bild 9. Vi tar in på hotell

10. En jävel vid mitt öra 11. Undantag 12. Svårt att säga nej 13. Ett och noll 14. Hem i säng 15.Fyrarättersmål 16.Cigarett 17. En sländas andetag 18. Utan dig 19. Vacker ikväll 20. Allt ljus på mig 21. Puss 22. Diskotek 23. Håll ut 24. Vi kommer aldrig att dö 25. Tack

 

 

 

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif

 

Belinda Graham

Annons

Populära artiklar i denna kategori

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen

Cron Job Starts