Nyheter - Tidningen Kulturen
Senaste nyheterna

Hans Alfredson

Inrikes nyheter

Om man begränsar sig till vad Hans Alfredson skrev – under sin levnad som nu är avslutad åstadkom han ju så oerhört mycket på så många fält: revyerna, filmerna, de geniala improvisationerna som Malte Lindeman, osv – så är väl inte allt kanske lika angeläget, särskilt inte om man ser det i ett efterhandsperspektiv. Men mycket är mycket bra. 1982 kom en tjock roman, släktkrönikan ”Tiden är ingenting” som är mycket lång och mycket skånsk.

Ingvar Holm tillsammans med sin hustru konstnären Karin Sverenius Holm

Inrikes nyheter

Nyss dök en gammal lönelista upp ur kökkenmöddingen, från den gången jag som ung spoling var undervisningsassistent vid institutionen för litteraturhistoria med poetik som huserade i samma röda tegelbyggnad på Helgonabacken 14 i Lund, i skuggan av Universitetsbiblioteket, som institutionerna för engelska, tyska och nordiska språk, och längst upp visst också folklivsarkivet – man kunde avlägga en hyfsad akademisk examen utan att röra sig utanför huset.

Björn Granath Foto Lesula CC By-Sa 3.0

Inrikes nyheter

Nästan alla mina närmaste vänner är döda. Stjärnkocken Karol för att ta ett exempel blev inte ens 50 när hans aska blev spridd över Aare, och George med vilken jag planerade en resa runt jorden, föll ner död mitt i en god hönssoppa, som Monika hade lagat, för precis ett år sedan.
Nästa vänkrets bildas av de som inte tillhör mina närmaste vänner, men som ändå betyder en hel del för mig. Även bland dessa glesnar det oroande mycket. Björn Granath som dog 5 februari 2017 tillhörde denna krets.

August 28 the Vatican press office made the official announcement of the journey that Pope Francis will make to Myanmar and Bangladesh from November 30 to December 2.
Curiously, however, the day before, at the end of the Sunday Angelus, Francis got into a scrape with the first of the two countries. He said, partly reading and partly improvising, the following words, absent from the text provided for journalists beforehand:

Jeanne Moreau som avled sista juli förunnades ett långt och verksamt liv både på scenen och på film. Hon debuterade som nittonårig på Comédie-Française och återkom relativt regelbundet på teatern, men framför allt blev hennes filmografi omfattande. 

En stjärna är född. Så måste det ha känts för Emmanuel Macron efter valräkningen. För enbart tre år sedan var han relativt okänd inom politiken. Fransmännen har uppenbarligen tröttnat på vänster/höger partierna och hoppas nu på en nystart för den stagnerade franska ekonomin med centerpartiet République en Marche.Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen

Cron Job Starts