Musik: David´s Angels; Feat.Ingrid Jensen - Tidningen Kulturen
.Ingrid Jensen

Musikkritik
Verktyg
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Livet kan ta olika vändningar, från säkra, rösade leder, ljusöversvämmade sommarängar, kan vi överraskas av svåra korsvägar, som tvingar oss till beslut och val, som leder in i ett mörker, som är ödesmättat och tungt.


Det är en spännande musikresa.
.Ingrid Jensen
Traces
Kopasetic Productions

.Ingrid Jensen

.Ingrid Jensen

Det kan ske plötsligt, utan att vi blivit varnade av angöringsmärken eller får ledtrådar, som vägledning och hjälp. David´s Angels tredje album handlar just om detta, om vad vi möter i våra liv, om vilka stämningar och känslor, som dominerar vid skilda tidpunkter. Om hur vi parerar attacker i våra liv, vilka handlingsmönster, som vi väljer, vilka avtryck och uttryck, som är synliga och som vi lämnar efter oss. Det går att avläsa i tecken och i ristningar.

Musiken rör sig i jazzens och rockens marker, men det finns stråk av grov och obrukad avantgardemark. Motsatser, brytningar och oförutsägbarheter präglar de tio spåren i albumet. Det speglar väl de liv, som vi lever, som under perioder kan påminna om lätta svallvågor, för att snabbt förvandlas till tunga vågrörelser.

Sofie Norling och Maggi Olin har skrivit texterna och de bildar tillsammans med David Carlsson och Michala Østergaard - Nielsen gruppen David´s Angels, på albumet samarbetar bandet med den eminenta trumpetaren Ingrid Jensen.

Det är en spännande musikresa, bort från det säkra, mot det okända; nyansrikt och gränsöverträdande.

Bo Bjelvehammar

Annons

Populära artiklar i denna kategori

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen