Musik: Vivian Buczek - Ella Lives - Tidningen Kulturen
Vivian Buczek

Musikkritik
Verktyg
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Vivian Buczek
Ella Lives
Prophone Records


Albumet andas både inspiration och tacksamhet.
Vivian Buczek
Ella Lives
Prophone Records

Vivian Buczek

Vivian Buczek

Just i år är det etthundra år sedan Ella Fitzgerald föddes och mer än tjugo år sedan hon dog. Hon spelade in mer än tvåhundra album och sjöng med både Duke Ellington och Count Basie. Hon sjöng gärna sånger av Richard Rogers, George Gershwin och Cole Porter, med en mjuk röst, med en otrolig förmåga till inlevelse, variation och alltid med ett personligt temperament. Hon fick det finaste tilltal, som man kan tänka sig – The First Lady of Jazz.

Vivian Buczek fick den legendariska skivan från 1960, Ella in Berlin, av sin far, det blev början till en livslång kärlek och beundran, dessutom bestämde hon sig för att ägna resten av sitt liv åt detta och det har gjort henne till en av våra främsta jazzsångerskor. Detta är hennes femte album med en hyllning till Ella Fitzgerald.

För andra gången samarbetar Vivian Buczek med Martin Sjöstedt, han är både pianist och arrangör, med stöd av sina medmusikanter i sin trio, tillika fyra ytterst vassa gästmusiker.

På spårlistan finns klassiker som Yesterdays, Lady be good och Errol Garners underbara Misty, Vivian Buczek och Martin Sjöstedts trio arbetar nära varandra, med en noggrannhet och en stor kärlek, inte bara det, utan en passion; liksom Ella Fitzgerald arbetar Vivian Buczek med en driven scat – singing.

Albumet andas både inspiration och tacksamhet.

Ella Fitzgerald sa kloka saker som:

 

”The only thing

better than

singing is

more singing.”

 

Bo Bjelvehammar

Annons

Populära artiklar i denna kategori

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen