Johan E Anderson & Nils Personne - From Dusk - Tidningen Kulturen
Johan E Anderson & Nils Personne

Musikkritik
Verktyg
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Namnet på produktionen antyder att det hela handlar om företeelser, stämningar och känslor inför ett tillstånd, som skymning, då allt blir lite glesare, täckt av mera dunkel, men med ett liv, som fortsätter, med en påtaglig inexakthet. Ett dunkelt liv.


Johan E Andersson är multikonstnär – tonsättare, slagverkare, instrumentbyggare och ljudkonstnär. Han driver Kapellet, som är både instrumentverkstad och inspelningsstudio. Tidigare var det begravningskapell till Sabbatsbergs sjukhus.
Johan E Anderson & Nils Personne
From Dusk
Kapellet

Johan E Anderson & Nils Personne

Johan E Anderson & Nils Personne

Så är det även med dimman, den lägger sina slöjor, men inbjuder till dans, under dimman, eller bortom pågår livet som vanligt. Det går inte att säga med precision, vad som händer, eller hur allt förhåller sig.

Det visar även alla spåren på skivan, det är en naturlig tvekan och en klar obestämdhet, liksom en ödmjuk lätthet och gleshet i klangbilderna. Du kan inte undgå att sugas in i musikens virvel och befinna dig just i ett tillstånd av reflektion, vila och eftertänksamhet. Du skapar dina alldeles egna bilder, utifrån din erfarenhet och livsvisdom.

Allt är skrivet av Johan E Andersson och Nis Personne, de medverkar även och skapar tillsammans allt på vibrafon respektive sopransaxofon och basklarinett; de har utan givna förutsättningar gått in i studion och låtit musiken komma fram ur improvisation, utifrån en stor tillit till varandra efter ett tioårigt samarbete. De visar ingen oro för svaga klanger, pauseringar; de har ett stort mod och en avslappnad tilltro till det, som de gör.

Johan E Andersson är multikonstnär – tonsättare, slagverkare, instrumentbyggare och ljudkonstnär. Han driver Kapellet, som är både instrumentverkstad och inspelningsstudio. Tidigare var det begravningskapell till Sabbatsbergs sjukhus.

Nils Personne är tonsättare, musiker och ljudkonstnär.

From Dusk är deras första gemensamma skiva, det första spåret är bäst, After snowflakes, där sitter jag bakom fönstret i köket, ser ut på vintern och andas pelargondoft. Allt jag ser är vitt.

 

Bo Bjelvehammar

Annons

Populära artiklar i denna kategori

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen