Musik: Patrik Bomans Ambivalent - Soul Searching - Tidningen Kulturen
Patrik Boman

Musikkritik
Verktyg
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Ordet ambivalent står för en blandning, men även för stråk av vankelmod och motstridighet, i Patrik Bomans orkester märker jag inget av tvivel eller tveksamhet, det är särdeles skickliga musiker, det är fel att egentligen nämna en framför en annan, men jag nämner två, Amanda Sedgwick på altsaxofon och Chris Montgomery på trummor.


Patrik Boman är allt – basist, bandledare, låtskrivare och arrangör, särskilt arrangemangen är bra, det känns och hörs att rötterna finns i jazzens 50-och 60-tal. Bredvid detta finns det ett soul – sound som vidgar och fördjupar jazzkaraktären på ett själfullt sätt.
Patrik Bomans Ambivalent
Soul Searching
pb 7/PluggedVarje köp via denna länk stödjer TK.


Patrik Boman

Patrik Boman

Till detta kommer Patrik Bomans känsliga och stadiga basspel. Ambivalensen kan möjligen ha med längden på inspelningen att göra, albumet har kommit till i tidsetapper.

Patrik Boman är allt – basist, bandledare, låtskrivare och arrangör, särskilt arrangemangen är bra, det känns och hörs att rötterna finns i jazzens 50-och 60-tal. Bredvid detta finns det ett soul – sound som vidgar och fördjupar jazzkaraktären på ett själfullt sätt.

Det är musik, som är lätt att ryckas med i och ta till sig, med mycket gung och sväng. Och det finns en stor spelglädje på alla åtta spåren; främst sätter jag Rumbling Girl, som är tillägnad Patrik Bomans dotter.

Patrik Boman började sin karriär redan i mitten av 80-talet i den legendariske Lars Sjöstens kvartett, i början av 2000-talet gjorde han tre skivor med Seven Piece Machine, detta är hans andra skiva med samma band. Med detta placerar han jazzen i nuet!

 

Bo Bjelvehammar

Klicka här för att söka efter artiklar hos CDON.com apropå den här artikeln. Varje köp via denna länk stödjer TK.

Annons

Populära artiklar i denna kategori

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen

Cron Job Starts