Musik:Rambla Wiborgh Duo - Tête - à – Tête - Tidningen Kulturen
Dani Rambla

Musikkritik
Verktyg
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Dani Rambla är en spansk pianist från Barcelona, han har spelat med flera framstående musiker som trumpetaren Benet Palet och tenorsaxofonisten Gorka Benitez, de har tillsammans gett ut flera skivor.


Dani och Catharina lärde känna varandra i mitten av 90 – talet och har spelat en del tillsammans i både Sverige och Spanien.
Rambla Wiborgh Duo
Tête - à – Tête
pb7

Dani Rambla

Dani Rambla

Dani Rambla har turnerat runt hela Spanien och spelat på klubbar och festivaler.

Catharina Wiborgh har visat sig och spelat i olika jazzsammanhang och gjort flera turnéer ute i landet med grupper som Evergreenish och Tessans Holiday.

Dani och Catharina lärde känna varandra i mitten av 90 – talet och har spelat en del tillsammans i både Sverige och Spanien.

De har tagit god tid på sig att göra den här skivan tillsammans, det är åtta spår med i huvudsak jazzstandards, men två spår är signerade Catharina Wibrogh, det ena handlar om hennes vän Jane och det andra om hennes hund Jackie. Song for Jane är riktigt bra, personlig och med själ.

Dani och Catharina är mycket lyhörda för varandras instrument, piano mot altsaxofon, ingen tar plats framför den andra, de är nära varandra och när det fungerar som det ska och det gör det hela tiden, då blir resultatet bra, bara så. Melodiskt, vackert och med karaktär. I musiken finns både en närhet och en förtrolighet.

Det norrländska kynnet möter den spanska passionen och glöden, det kan vara slingor av sorgsenhet, bredvid intensitet i tilltalet och språket.

Omslaget och konvolutet är underbart skapat i lätt naivistisk stil av Anna Wahrby.

.

 

 

Bo Bjelvehammar

Annons

Populära artiklar i denna kategori

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen