Musik:Daniel Karlsson Trio - Ding Dong - Tidningen Kulturen
Musikkritik
Verktyg
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Daniel Karlsson Trio är en modern klassisk starkt rytmisk jazzpianotrio i en uppdaterad Horace Silver-efterföljd, fast nu med en doppvärmare i den mixade drinken för att elektroniskt spetsa musiken.


Daniel Karlsson spelar piano och andra klaviaturer, Christian Spering basfiol och cello och Fredrik Rundqvist trummor och slagverk.
Daniel Karlsson Trio
Ding Dong
Brus & Knaster

Trion ger ut sitt fjärde album på fyra år och musiken känns igen utan att de direkt upprepar sig. Det är nog snarast attityden hos musikerna som är densamma. Musiken är välspelad, den faller ut naturligt okonstlad och inte det minsta tillkrånglad, tung när så påkallas och med ett rejält sväng.

Energiskt pockar den med finurliga infall och betydande ös, sex låtar på fyrtio minuter, alla av Daniel Karlsson. De ligger på något sätt i tiden, avgränsade och välformulerade. Lätta och självklara att lyssna till, gärna med en afterworköl i handen tillsammans med löspratande vänner och bekanta.

Daniel Karlsson spelar piano och andra klaviaturer, Christian Spering basfiol och cello och Fredrik Rundqvist trummor och slagverk.

Avslutande nästan tio minuter långa Passing Fury visar upp flera ansikten, en rockig machobörjan övergår oväntat i några minuter till en Marc Chagall-stämning där spelarna, för enda gången faktiskt, liknar de tre figurerna på omslaget med sin naiva uppsyn, förundrade och förväntansfulla inför vad som kanske skulle kunna komma ut av detta.

Sedan söker de sig tillbaka igen till det tyngre svänget. En intressant glipa som öppnade sig i denna vattentäta trio.

 

 

Leif Carlsson

Annons

Populära artiklar i denna kategori

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen

Cron Job Starts