Musik: Fanny Gunnarsson Quartet - Tidningen Kulturen
Fanny Gunnarsson Quartet. Foto: Bandets hemsida

Musikkritik
Verktyg
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Jazzbandet bildades 2013 och 2014 släppte det sitt debutalbum Same Eyes as You med världspianisten Jan Lundgren som producent. Skivan fick ett fint mottagande och gav spelningar både på Fasching och Ystad Sweden Jazz Festival.
Den nya skivan består av nykomponerad musik, bortsett från ett spår som är en cover av den isländska artisten Björks Aeroplane


Ibland är låtarna med text, bland är det bara musik.
Fanny Gunnarsson Quartet
Mirrors
Havtorn RecordsVarje köp via denna länk stödjer TK.


Fanny Gunnarsson Quartet. Foto: Bandets hemsida

Fanny Gunnarsson Quartet. Foto: Bandets hemsida

Kvartetten består av pianisten och sångerskan Fanny Gunnarsson, som även skriver musiken, de andra medlemmarna är Karolina Almgren på sopransaxofon, Kristian Rimshult på kontrabas och Hannes Olbers på trummor. Det märks att erfarenheten har växt, samspelet blivit tätare och de olika musikerna får ta plats och visa både individuell spelglädje och spontanitet.

Ibland är låtarna med text, bland är det bara musik.

Det mest påtagliga på albumet är rörelsen och förändringen, från ett lugnt och vilsamt tillstånd till en explosiv lekfullhet. Ibland kan det i dessa förvandlingar ske något storslaget och stort. De blir gripande och du lockas med bortom, den grå verkligheten.

Både piano och sopransaxofon kan driva fram rytmiken och dynamiken, men även bidra till att allt vilar lugnt.

Du har möjlighet at möta Fanny Gunnarsson Quartet; de ger sig ut på turné runt om i Sverige och börjar den 21 februari i Malmö på Victoriateatern.

En viktig sak, glömde jag, Fanny Gunnarsson har sina rötter på Österlen.

 

 

Bo Bjelvehammar

Klicka här för att söka efter artiklar hos CDON.com apropå den här artikeln. Varje köp via denna länk stödjer TK.

Annons

Populära artiklar i denna kategori

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen

Cron Job Starts