Musik:Axel Sondén & Flyttfåglarna - Slutsåld - Tidningen Kulturen
Axel Sondén & Flyttfåglarna

Musikkritik
Verktyg
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Axel Sondén med gruppen Flyttfåglarna bildades för fyra år sedan, detta är deras andra skiva, du kan även nu passa på att lyssna på en första ’På gatan nedanför’, den kom i början av 2013.


Det är Axel Sondén, som är frontfiguren, han sjunger och skriver låtarna, genren är mellan vispop och folkmusik.
Axel Sondén & Flyttfåglarna
Slutsåld
DO Music RecordsVarje köp via denna länk stödjer TK.


Axel Sondén & Flyttfåglarna

Axel Sondén & Flyttfåglarna

Det är Axel Sondén, som är frontfiguren, han sjunger och skriver låtarna, genren är mellan vispop och folkmusik.

De reser mycket och de spelar gärna på skilda platser och vid olika tillfällen, bandet har en spännande och uttrycksfull sättning; det har ett alldeles eget sound, där gamla slingor vävs in i nya på ett fyndigt och humorfull sätt.

Men det som framför allt gör det hela njutbart är texterna, hämtade från vardagens dramaturgi i såväl Göteborg, som Indien. Det är som små nedslag i vardagen, där möten med färger, dofter, ljusskiftningar och människor skapar bilder som är oemotståndliga. Det är ord som är giltiga och meningsfulla för alla, det är inte så stor skillnad på i vilka sammanhang, du befinner dig, det är detsamma på en fotbollsmatch med GAIS, som ett intryck från en myllrande gatubild, från en stad i Indien.

Axel Sondén har en god blick för det som händer, han ser små detaljer, som blir ett ramverk till en större bild. Han krånglar inte till orden, de har ingen svulstighet, han är jordnära och bandets proffsighet förstärker det hela.

Och så en sak till, alla åtta spåren andas glädje och kärlek till musiken!

Bo Bjelvehammar

Klicka här för att söka efter artiklar hos CDON.com apropå den här artikeln. Varje köp via denna länk stödjer TK.

Annons

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen