Bortom bruset - Tidningen Kulturen
Malou Berg i Korea

Musikkritik
Verktyg
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Malou Berg
Ma Yema
Nilento

Vi lever i en värld av ständig rörelse, vi vill så gärna tro att framåt är riktningen och att framtiden är utveckling; vi omges av ljud som är olika starka, allt från mummel och tjatter till pladder och vrål. I fonden finns nästan aldrig en tystnad. Bortom sorl och brus behöver vi människor rum av både ro och stillhet, för att nå ett tillstånd, som vi kan kalla jämnmod, där besinning och balans råder.
Du känner en större frihet, självständighet, du känner att du har en större kontroll över ditt eget jag, allt i välbehag! Mot ett bättre Liv!
Malou Berg i Korea

Malou Berg i Korea

Det är en plats eller ett rum, som vi kan ha svårt att hitta på egen hand, Malou Berg leder oss varsamt in dit, där du kan vara med dig själv och dina alldeles egna tankar och med det som omger dig och som du älskar.

Albumet är hennes sjätte i serien The Pleiade Suite, som alla är präglade av de fyra elementen. Ma Yema står för elden, inte den tagande och den förstörande, utan den livgivande och den omslutande, som skapar en plattform både för eftertanke och uppmärksamhet på det som livet innerst handlar om.

Allt handlar om en alldeles särskild känsla och ett särskilt tilltal; det är en njutning att lyssna, att falla in i ett nytt tillstånd, att andas annorlunda, det är musik att ta till, gång på gång, i de ständiga attackerna från vardagens påflugna blinkanden i många färger, alla med stark intensitet.

Du känner en större frihet, självständighet, du känner att du har en större kontroll över ditt eget jag, allt i välbehag! Mot ett bättre Liv!

 

Bo Bjelvehammar

 

Klicka här för att söka efter artiklar hos CDON.com apropå den här artikeln. Varje köp via denna länk stödjer TK.

Annons

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen

Cron Job Starts