Litteratur: Kenneth Andersson - Min hemliga farbror - Tidningen Kulturen
Litteraturkritik
Verktyg
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Att leva livet

Kenneth Andersson
Min hemliga farbror
Alfabeta


Det är en färgrik och rolig bok för barn upp till sex år. Och om två människors äkta vänskap!
Kenneth Andersson
Min hemliga farbror
ISBN: 9789150119763
Förlag: AlfabetaVarje köp via denna
länk stödjer TK.


Luigi är ett ovanligt namn i Sverige, motsvarande namn i Frankrike är Louis och i Sverige är det Ludvig. Många män heter Luigi i Italien, många heter också Mario eller Antonio.

Luigi betyder berömd krigare och nu är han även en känd spelkaraktär.

 

Malte har en mamma, som är från Sverige och en pappa, som är från Italien, pappas bror heter Luigi och Malte ska åka och hälsa på honom, en hel vecka och ensam.

Maltes mamma och pappa vet en hel del om Luigi, men inte allt, inte att han har en cirkus, som han åker runt med till gator och torg, till olika platser.

Malte klarar flygresan elegant, tycker om Luigis hus, apelsinträden i trädgården och beundrar hans bil, även om den luktar bränt

 

Malte skriver hem till sina föräldrar varje dag, han har lovat det. Han skriver det som han tycker passar sig, inget som oroar mamma och pappa, ingenting om cirkus - träningen, som han redan har börjat med Luigi som läromästare. Spännande och nytt!

 

Han skriver om att hänga tvätt och korvgrillning, han skriver ingenting om jonglering, att gå på lina eller om att sluka eld. Allt detta skulle bara oroa mamma och pappa.

Malte skickar även bilder varje dag, ingenting om olämpliga detaljer, som Luigis udda sätt att tillaga fruktsallad.

 

Så kommer den stora dagen, de åker i den lilla cirkusbilen till stadens torg, där visar de sina nummer och livet stannar upp, alla ser på deras konster.

Malte älskar det och han har redan bestämt sig, han ska starta en egen cirkus, när han kommer hem.

Det är en färgrik och rolig bok för barn upp till sex år. Och om två människors äkta vänskap!

 

Bo Bjelvehammar

Annons

Populära artiklar i denna kategori

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen