Litteratur: Karin Linderoth - Våra nordiska drakar och konsten att spåra dem - Efter fältstudier av drakforskare sir Adrian Dratt - Tidningen Kulturen
Litteraturkritik
Verktyg
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

J.K. Rowling möter Elsa Beskow i en nydanande svensk drakbok


Karin Linderoth
Våra nordiska drakar och konsten att spåra dem - Efter fältstudier av drakforskare sir Adrian Dratt
Illustrationer Karin Linderoth
Opal


En fiktiv faktabok som tar fantasin på vackraste, blodigaste allvar. Härligt, spexigt och busigt!
Karin Linderoth
Våra nordiska drakar och konsten att spåra dem - Efter fältstudier av drakforskare sir Adrian Dratt
ISBN: 9789172998803
Illustrationer Karin Linderoth
Förlag: OpalVarje köp via denna
länk stödjer TK.


Har ställs på fullt allvar frågor som hur det kommer sig att drakar kan spruta eld, hur drakar gör för att flyga, vad man ska ha med sig när man spanar efter drakar, och om Storsjöodjuret egentligen är en drake?

Fler Fantastiska Djur!

Våra nordiska drakar och konsten att spåra dem ... tankarna går direkt till Harry Potter spin-off- produkten Fantastic Beasts and Where to Find Them. Som ska vara skriven av Newt Scamander. Egentligen är den skriven av J.K. Rowling, hon skrev själv ut denna Hogwarts lärobok för att samla in pengar till Comic Relief. Sedan dess har Fantastic Beasts blivit ett varumärke och den första episka storfilmen med Newt Scamander som huvudperson (i skepnad av den Oscarsbelönade skådespelaren Eddie Redmayne) tog världen med storm. 

Fiktiv medförfattare - en adlad brittisk drakexpert

Karin Linderoth har hittat på drakforskaren sir Adrian Dratt (vem skulle kunna spela honom?) och på hans anteckningar och fältstudier baseras denna vackra faktabok om de nordiska drakarna. Boken är gjord lika noggrant som en fältflora eller en fågelbok, med detaljerade beskrivningar av drakarnas habitat, fotspår, ägg osv. Allt är i färg, gestaltat i noggranna, detaljerade akvareller.

Karin har definitivt lagt ner mycket mer tid på bilderna och detaljerna är Newt Scamander! Vilken magiskola som helst skulle kunna vara stolt över att ha den här boken som lärobok!

Fantisera och gå på utflykt!

Man kan läsa boken och själv fantisera om drakarna och var de kanske finns, eller om det finns andra arter med fantastiska djur ... och packa väskan (precis som i boken) och ge sig ut på exkursion.

Tjusigast är nog den skandinaviska träddraken, som skiftar färg med löven.

Tankarna går bildmässigt till Elsa Beskow och alla hennes magiska djur och växter som hade kalas i täppan.

Karin Linderoth har byggt upp en hel detaljrik värld kring sina drakar!

En kul bok att ge sig själv - eller en fantasybiten drakfantast - i present!

Lika vacker och rolig för alla åldrar!

 

Belinda Graham

Annons

Populära artiklar i denna kategori

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen