Litteratur:Emelie Andrén -Nisse & Nora har kalas - Tidningen Kulturen
Litteraturkritik
Verktyg
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Det blir aldrig, som man tänkt sig

Emelie Andrén-text
Lisa Moroni-bild
Nisse & Nora har kalas
Alfabeta


En äventyrlig och charmig bok för de allra minsta i slitstark kartong!
Emelie Andrén
Nisse & Nora har kalas
ISBN: 9789150119664
Lisa Moroni-bild
Förlag: AlfabetaVarje köp via denna
länk stödjer TK.


På hotellet i Rom äter jag frukost med min vän Antonio, det heter på italienska colazione, det är vårt ord kalas; det är en lätt måltid, som består av kaffe och croissant; Nisse och Nora vet ingenting om detta. De ska ha sitt eget kalas med serpentiner, blommor och ballonger.

Ett kalas blir inte till av sig själv, det krävs arbete och förberedelser, bara att blåsa upp ballonger är något, som tar tid och kräver hjälp av vuxna, bordet blir vackert med alla färger och med en läcker sommartårta med grädde och jordgubbar.

De arbetar tillsammans, Nisse bakar tårta och Nora fixar och donar med alla paketen, de blir trötta, småäter lite kex, då dyker katten upp och ställer till en hel oreda på bordet. Katten gillar både tårta och ballonger, luften går inte bara ur ballongerna, utan försvinner även från Nisse och Nora.

Allt blir förstört och först verkar allt bli inställt.

Men Nisse och Nora lagar till det trasiga, de blir glada igen, ger inte upp, utan tänker istället på Elefanten, det är ju Elefanten, som fyller år och kalaset måste bara bli av.

En äventyrlig och charmig bok för de allra minsta i slitstark kartong!

 

Bo Bjelvehammar

Annons

Populära artiklar i denna kategori

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen