Litteratur: Elias Våhlund - Handbok för superhjältar - Tidningen Kulturen
Litteraturkritik
Verktyg
Typografi

Kick-Ass plus Pippi Långstrump  för alla små Hit-Girls & Hit-Boys!

Elias Våhlund

Handbok för superhjältar

Illustrationer: Agnes Våhlund

Rabén & Sjögren

 

En ensam, mobbad unge flyr undan sina förföljare, in i biblioteket, där en mystisk bok liksom ropar på henne ... Men det är inte Den oändliga historien!
Allt som behövs är lite träning och en cool pyjamas. Och en mask, gjord av en slips.

 

Handbok för superhjältar är som en barnvänlig Kick-Ass film i Pippi Långstrump barnbokstappning. En modern historia om att hitta sina inre superkrafter, inte för att man är född med dem eller blir biten av en radioaktiv spindel, utan för att man helt enkelt vill det.

Allt som behövs är lite träning och en cool pyjamas. Och en mask, gjord av en slips.

Huvudpersonen Lisa är en liten Hit-Girl i vardande.

Eftersom den mystiska boken inte är registrerad i bibliotekets system får Lisa boken. Den ropade ju på henne och ville bli hittad! En tröstbok som figurerar i en tröstbok som handlar om att ta sig i kragen och göra det bästa av situationen.

Lisa läser sig till vad hon behöver veta och hon övar för att kunna flyga och prata med djur och utöva självförsvar ...

Det här är smart, roligt, lite sorgligt, mycket charmigt och med moderna, Japaninspirerade seriebilder till. En lättläst bok som är lätt att uppslukas av!

Det ska bli tre delar till i serien och de kommer SNART!

Annars får man väl utveckla superhjälteförmågan "Se in i framtiden" för att kolla hur det slutar?

Vi kan knappt vänta!

 

Belinda Graham

 

Annons

Populära artiklar i denna kategori

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen

Cron Job Starts