Litteratur: Åsa Öhnell - Droppstensgrottans hemlighet Serie: Klarabelladeckarna (del 2) - Tidningen Kulturen
Åsa Öhnell

Litteraturkritik
Verktyg
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Mysiga mysterier i Grekland

Åsa Öhnell

Droppstensgrottans hemlighet Serie: Klarabelladeckarna (del 2)

Idus förlag

 

Grekland har figurerat flitigt i populärkulturella bästsäljare - i Sune All Inclusive, i Mamma Mia, i Tsatsiki .... Nu är det dags för bästisarna Klara och Bella att lösa mysterier på sin Greklandssemester!

 
Droppstensgrottans hemlighet av Åsa Öhnell är den andra boken i serien Klarabella-deckarna, en serie spännande barnböcker som har ett bra driv i berättandet och innehåller träffande personskildringar, fina miljöskildringar och kluriga mysterier att lösa.
Åsa Öhnell

Åsa Öhnell

Rut är en härlig karaktär i Klarabella serien - en äldre dam som är som ett slags bästis till Klara. Hon är cool! Klara och Rut dricker i alla fall kaffe och äter bullar och skvallrar tillsammans. I inledningen av den här boken får Klara en hel hög skvallertidningar av Rut, som visar sig vara ovärderliga för att lösa ett knivigt mysterium med några försvunna smycken.

Kluriga mysterier löses av omaka par

Droppstensgrottans hemlighet av Åsa Öhnell är den andra boken i serien Klarabella-deckarna, en serie spännande barnböcker som har ett bra driv i berättandet och innehåller träffande personskildringar, fina miljöskildringar och kluriga mysterier att lösa.

Klara och Bella är ett klassiskt omaka par - Bella är tuff och utåtriktad och vill gärna hitta mysterier överallt. Klara gillar lugn och ro. Bella vill dyka, Klara vill läsa skvallertidningarna från Rut som hon packat med sig. Men trots att - eller just på grund av att - de är så olika så passar de bra tillsammans. De kompletterar varandra. Och den här gången är det faktiskt Klaras tur att vara modigast, även om det i början av mysteriet är Bella som är den pådrivande kraften.

En rafflande upplösning på Kreta

Snygga miljöskildringar från Kreta, ett högt tempo, ett lagom svårt mysterium som även läsarna klarar av att lösa (om de är uppmärksamma när de läser!) och många intressanta personskildringar gör detta till en helt uppslukande läsupplevelse för slukaråldern.

När man läser Droppstensgrottans hemlighet vill man helst inte bli störd - författaren trollar fram en magisk och fängslande stämning och man kommer helst inte upp till ytan igen (alltså: till den verkliga världen!) innan man läst den rafflande upplösningen!

 

 

Belinda Graham

 

Annons

Populära artiklar i denna kategori

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen