Litteratur:Jeanette Bergenstav - Kod 513 Serie: Flingan & Flocken (del 2) - Tidningen Kulturen
Kod 513 Tass signerad av Buffy och Hero. Foto Belinda Graham

Litteraturkritik
Verktyg
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Hero spelar hjälterollen i en modern deckare

Älskar du hundar i allmänhet och "Lassie" i synnerhet måste du helt enkelt lägga tassarna på den här härliga hunddeckaren!
Det finns precis som i Vargskräck mer än ett mysterium att lösa, gott om skumma typer att skugga, och alla skummisar håller inte på med samma skumraskaffärer ... Miljöerna är noggrant och detaljerat skildrade, människorna engagerande och det slarvas aldrig med hundarnas psykologi - varje hund i historien har sin egen personlighet och sin egen historia.
Kod 513 Tass signerad av Buffy och Hero. Foto Belinda Graham

Kod 513 Tass signerad av Buffy och Hero. Foto Belinda Graham

Den uppmärksamme läsaren lägger märke till att denna andra hunddeckare om "Flingan & Flocken" har en logga över boktiteln där det blivit fler medlemmar i flocken - både Flingans bror och hans nya hund har fått äran att vara med i flocken!

Missa inte att lägga tassana på Vargskräck!

Det är en fördel om man har läst Vargskräck före Kod 513 - visst fungerar böckerna separat, men om man läser Kod 513 först förstår man hur Vargskräck slutade! Och jag vill unna alla hundälskare och deckarfantaster att läsa Vargskräck utan spoilers!

Så mycket kan sägas om Kod 513 att fokus i viss mån har flyttats från den charmiga svarta pudeln Buffy och hennes kavata unga matte, den elvaåriga Felicia "Flingan" Fjällström. Det finns ju många hundar i flocken och i Kod 513 är det dags för någon annan att få spela första fiolen. Det blir den underbara collien Hero som får bli bokens stora hjälte. Finns "collie" på din topplista över charmigaste hundraser någonsin kommer du att smälta som en smörklick för hjälten Hero redan i öppningskapitlet!

Hero - en riktig hjältehund!

Heros husse är 28 år, håller på med ett topphemligt projekt och är son till Evelyn, Flingans nya bästa vän från Vargskräck. Flingan och Evelyn är lika stora hundälskare och i den nya boken har även Flingans storebror och hans hund fått stora roller. Men det är som sagt Hero som gör bragd efter bragd i boken, allt för att rädda husse.

Det finns precis som i Vargskräck mer än ett mysterium att lösa, gott om skumma typer att skugga, och alla skummisar håller inte på med samma skumraskaffärer ... Miljöerna är noggrant och detaljerat skildrade, människorna engagerande och det slarvas aldrig med hundarnas psykologi - varje hund i historien har sin egen personlighet och sin egen historia.
 

Hundar och mysterier i perfekt kombination!

Boken Kod 513 är perfekt läsning för alla som tycker att hundar och spännande mysterier gör livet värt att leva! Här är det full fart på alla tassarna från början till slut!

Kod 513 passar för hundälskare och deckarfantaster i alla åldrar. Det här är gedigen kvalitet med vackra svenska miljöskildringar, trovärdig psykologi och välskrivna porträtt av både människor och hundar.

"Flingan & Flocken" är just nu den absolut bästa svenska deckarserien för barn och ungdom.

 

Läs även Vargskräck:

http://tidningenkulturen.se/index.php/litteratur-topp/litteraturkritik/22550-litteratur-jeanette-bergenstav-vargskrack

 

 

Belinda Graham

 

Annons

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen