Litteratur: Clara Lidström och Annakarin Nyberg -Laga - Tidningen Kulturen
Clara och Annakarin Nyberg. Foto Belinda Graham.

Litteraturkritik
Verktyg
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Mumsig mat på lätt sätt med Underbara Clara och Annakarin Nyberg

Tycker du att det är jobbigt att laga mat och misslyckas du ofta i köket? Har du köksfobi? Det räcker med 20 minuter för att fixa en läcker måltid! För att bli av med din köksfobi, lär dig laga typ fem rätter, som du kan växla mellan och ha som paradrätter! Detta basuneras ut från kockscenen på Bokmässan, där en proffskock fixar läckerheter på 20 minuter.


Laga är en pinfärsk bok i en omtyckt och hyllad serie av Underbara Clara och Annakarin Nyberg. De två författarna kompletterar varandra på ett fint sätt, och boken är genomgående illustrerad med roliga teckningar och läckra foton som får det att vattnas i munnen.
Clara Lidström och Annakarin Nyberg
Laga
ISBN: 9789129698572
Illustrationer: Katy Kimbell och Li Söderberg
Förlag: Rabén & Sjögren

 


Varje köp via denna
länk stödjer TK.


Clara och Annakarin Nyberg. Foto Belinda Graham.

Clara och Annakarin Nyberg. Foto Belinda Graham.

Jag tänker i mitt stilla sinne: om alla barn (och föräldrar) investerade i boken LAGA så skulle ingen behöva ha köksfobi. Här lär du dig inte bara fem, utan hela tio paradrätter. Det är en bra bas att stå på, för resten av livet. Och en hel del av livet tillbringas i köket. Det ÄR roligare att lyckas än att misslyckas!

Laga är en pinfärsk bok i en omtyckt och hyllad serie av Underbara Clara och Annakarin Nyberg. De två författarna kompletterar varandra på ett fint sätt, och boken är genomgående illustrerad med roliga teckningar och läckra foton som får det att vattnas i munnen.

Köttfärslimpa, tacopaj, fina fisken, vegetarisk lasagne, blåbärsplättar ... Här finns en bra köksgrund att stå på! Kan man tio rätter, kan man klara sig rätt bra. Och boken är upplagd för att barn ska klara det mesta själva, utan vuxnas inblandning

Så om du har "köksfobi" kanske du kan uppmuntra ett barn till att laga maten ur Laga, och få en egen liten mästerkock där hemma? Skämt åsido, årets Bokmässetema är yttrandefrihet, och något som barn gärna vill ha något att säga till om är just maten. Laga ger dem "yttrandefrihet i köket". Dessutom: det som barn själv har lagat brukar de i allmänhet vilja äta. Det är som att odla. Har man odlat sina egna grönsaker, vill man smaka på dem. Det smakar alltid godare och bättre när man jobbat för maten!

Hela tiden i boken ges förslag på vilka ingredienser som kan bytas ut i de olika recepten för att göra rätterna vegetariska eller laktosfria eller glutenfria. Smart och helt tidsenligt!
Laga är den femte boken i Claras och Annakarins omtyckta serie där barn ska få hålla på med kul saker själva (och bara be vuxen om hjälp när det absolut behövs!) efter Pyssla, Baka, Odla och Kalas.

Här finns både vardagsmat och kalasmat --- och det mesta blir lätt kalasgott, med lite övning!

 

Belinda Graham

Annons

Populära artiklar i denna kategori

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen