Litteratur: Fredrik Backman - En man som heter Ove - Tidningen Kulturen
Fredrik_Backman,_Bokmässan Foto Albin Olsson CC BY-SA 4.0

Litteraturkritik
Verktyg
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Två nya, läckra LL-böcker som väcker läslust!

Drömtraktorn 2 och En man som heter Ove
Magnus Ljunggren
Drömtraktorn 2 - Hästtjejerna från helvetet
LL- förlaget
 Fredrik Backman
En man som heter Ove
Återberättad av Niklas Darke
LL-förlaget


Böckerna är en del av LL-förlagets viktiga utgivning och skriven direkt för dem. LL-förlaget ger också ut klassiker, faktaböcker och populära bestsellers i omskriven LL-variant - nu senast Fredrik Backmans En man som heter Ove, lättläst återberättad av Niklas Darke.
Fredrik Backman
En man som heter Ove
ISBN: 9789170535383
Återberättad av Niklas Darke
Förlag: LL-förlaget

 


Varje köp via denna
länk stödjer TK.


Fredrik_Backman,_Bokmässan Foto Albin Olsson CC BY-SA 4.0

Fredrik_Backman,_Bokmässan Foto Albin Olsson CC BY-SA 4.0

Zeke och Daniel har en enda passion i livet: traktorer. De ska tävla i Tractor Pulling och visa världen sin röda 350 Boxer.

Men. Det är inte så lätt som att bara gå ut och vinna allt, som att alltid vara vänner i vått och torrt.

Deras revir har alltid varit deras, där de har kunnat meka i lugn och ro, men plötsligt har bonden Pettersons lada förvandlats till stall och hästtjejer håller till där. Zeke blir rasande på att Daniel inte begriper hur hemska tjejerna är, han till och med rider tillsammans med dem. Zeke tycker att Daniel är en svikare och planerar hämnd. Men frågan är vem som egentligen sviker vem?

Boken Drömtraktorn 2 är en fristående fortsättning på Magnus Ljunggrens tidigare bok, Drömtraktorn.

Böckerna är en del av LL-förlagets viktiga utgivning och skriven direkt för dem. LL-förlaget ger också ut klassiker, faktaböcker och populära bestsellers i omskriven LL-variant - nu senast Fredrik Backmans En man som heter Ove, lättläst återberättad av Niklas Darke.

Alla har förmodligen hört talas om En man som heter Ove vid det här laget, en modern klassiker om en grinig gammal gubbe som är trött på livet - tills han hittar en katt som nästlar sig in i hans liv, hans hus och hans hjärta och tinar upp honom. Ja, de nya grannarna har också en del i det hela. Ibland är det tur, snarare än otur, när en granne backar lite fel. Resultatet blir så himla rätt!

Böckerna har också grymt snygga omslag som lockar till läsning. De korta meningarna och prosan som är uppställd snarare som en luftig dikt istället för en kompakt text gör det till ett nöje för vem som helst att läsa om den vackra röda drömtraktorn, de busiga hästarna och den oemotståndliga katten som nästlar sig in i Oves hjärta!

belinda

Annons

Populära artiklar i denna kategori

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen