Litteratur: Fredrik Backman - En man som heter Ove - Tidningen Kulturen
Fredrik_Backman,_Bokmässan Foto Albin Olsson CC BY-SA 4.0

Litteraturkritik
Verktyg
Typografi

Två nya, läckra LL-böcker som väcker läslust!

Drömtraktorn 2 och En man som heter Ove
Magnus Ljunggren
Drömtraktorn 2 - Hästtjejerna från helvetet
LL- förlaget
 Fredrik Backman
En man som heter Ove
Återberättad av Niklas Darke
LL-förlaget


Böckerna är en del av LL-förlagets viktiga utgivning och skriven direkt för dem. LL-förlaget ger också ut klassiker, faktaböcker och populära bestsellers i omskriven LL-variant - nu senast Fredrik Backmans En man som heter Ove, lättläst återberättad av Niklas Darke.
Fredrik Backman
En man som heter Ove
ISBN: 9789170535383
Återberättad av Niklas Darke
Förlag: LL-förlaget

 


Varje köp via denna
länk stödjer TK.


Fredrik_Backman,_Bokmässan Foto Albin Olsson CC BY-SA 4.0

Fredrik_Backman,_Bokmässan Foto Albin Olsson CC BY-SA 4.0

Zeke och Daniel har en enda passion i livet: traktorer. De ska tävla i Tractor Pulling och visa världen sin röda 350 Boxer.

Men. Det är inte så lätt som att bara gå ut och vinna allt, som att alltid vara vänner i vått och torrt.

Deras revir har alltid varit deras, där de har kunnat meka i lugn och ro, men plötsligt har bonden Pettersons lada förvandlats till stall och hästtjejer håller till där. Zeke blir rasande på att Daniel inte begriper hur hemska tjejerna är, han till och med rider tillsammans med dem. Zeke tycker att Daniel är en svikare och planerar hämnd. Men frågan är vem som egentligen sviker vem?

Boken Drömtraktorn 2 är en fristående fortsättning på Magnus Ljunggrens tidigare bok, Drömtraktorn.

Böckerna är en del av LL-förlagets viktiga utgivning och skriven direkt för dem. LL-förlaget ger också ut klassiker, faktaböcker och populära bestsellers i omskriven LL-variant - nu senast Fredrik Backmans En man som heter Ove, lättläst återberättad av Niklas Darke.

Alla har förmodligen hört talas om En man som heter Ove vid det här laget, en modern klassiker om en grinig gammal gubbe som är trött på livet - tills han hittar en katt som nästlar sig in i hans liv, hans hus och hans hjärta och tinar upp honom. Ja, de nya grannarna har också en del i det hela. Ibland är det tur, snarare än otur, när en granne backar lite fel. Resultatet blir så himla rätt!

Böckerna har också grymt snygga omslag som lockar till läsning. De korta meningarna och prosan som är uppställd snarare som en luftig dikt istället för en kompakt text gör det till ett nöje för vem som helst att läsa om den vackra röda drömtraktorn, de busiga hästarna och den oemotståndliga katten som nästlar sig in i Oves hjärta!

belinda

Annons

Populära artiklar i denna kategori

Annons

Film. Victor Lindgrens film Kometen är som enda svenska kortfilm uttagen till tävlan på Berlins filmfestival i sektionen Berlinale Shorts. Kometen är en tolkning av författare Melker Garays novell med samma titel. Victor Lindgren har skrivit manus till filmen och skådespelare Abdi Aziis har varit viktig för arbetet med gestaltningen.
Kometen är producerad av Therese Högberg på Bautafilm AB i samproduktion med Melker Garay/MBG International AB. Med stöd av Film i Västerbotten. Victor Lindgren tävlade senast på Berlin filmfestival 2013 där han prisades med en Teddy Award för den uppmärksammade kortfilmen Ta av mig med Jaana Bringlöv Ekspong och Björn Elgerd. Kometen får sin premiär i svenska programmet på Göteborgs filmfestival (27 januari – 8 februari) där omkring 60 nya svenska kortfilmer premiärvisas
Berlin filmfestival 2017 pågår mellan 9-19 februari.
Läs mer...

Konst. I en av de vanligast förekommande representationerna av natur, den populära
och underhållande naturfilmen på TV grundläggs våra föreställningar kring vad
som är naturligt, det vill säga, var gränsen mellan natur och kultur ska gå. Det
finns med andra ord inga objektiva avbildningar av natur, bara tolkningar, vilka
är beroende av historiska, kulturella och samhälleliga kontexter. Lars Brunström har alltid lekt och överskridit dessa konstruktioner och gränser med sitt mekaniska menageri av “naturtrogna djur”, i ett slags transliknande rörelsemönster, så långt man kan komma ifrån dagens actionskapande naturfiktioner på TV. Och nu har Lars Brunström kommit till den kanske minst älskade djurarten, nekrofager (asätare), fullmatade med våra kulturellt betingade, negativa föreställningar kring asätarens girighet och tjuvaktighet, samtidigt som dessa, i våra ögon, smutsiga spejare är naturens största renhållningsarbetare.
Vernissage – fredagen den 13 januari kl 17-20 Utställningen pågår t.o.m. 5 februari
TEGEN2 – öppettider: fre-sön 12 – 17 Bjurholmsg. 9b, Stockholm, T-bana Skanstull
Läs mer...

Musik. ETER Festival är en tolvtimmars upplevelse som har premiär på Mejeriet på fredag! Från klockan tre på eftermiddagen fylls huset med experimentell musik, synthloppis, workshops i musikproduktion och en hel del elektronik-nörderi för att sedan övergå i klubb fram till klockan tre på natten. Det är fri entré under hela dagen och en bra bit in på kvällen.
Det bjuds på ett sprudlande program med allt från melankolisk electronica till ljudmåleri med Sveriges enda Soundpainting-grupp. Festivalen lyfter fram lokala musikakter och kulturaktörer och genomförs i samarbete konsttidskriften Little Finger, med stöd från Vinterlund. Mejeriet STORA SÖDERGATAN 64 | 223 23 LUND | 046-13 13 47 WWW.KULTURMEJERIET.SE
Läs mer...

Media.
En tänkande talkshow med Eric Schüldt Idévärlden är programmet där kloka människor lägger pannan i djupa veck och går till botten med de stora frågorna. Ordentligt. Tre tänkare vrider och vänder på ett ämne under en timme med start söndag 15 januari kl.20.00 i SVT2.
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen