Konst: Giuseppe Bertolini Berg - Tidningen Kulturen
Konstkritik
Verktyg
Typografi
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Giuseppe Bertolini Berg har varit lärare på Konstakademin (Accademia delle belle arti) i Rom i många år, samtidigt som han producerat egna målningar och skulpturer.

Bertolini Bergs känsla för konsten är avklädd varje sentimental och intellektualistisk anstrykning

Giuseppe Bertolini Berg
Målningar och foto på skulpturer

Ljus från drömmarnas värld

Under det sena 1960-talet kommer han i kontakt med flera konstnärer, fotografer och artister.
Men hans mest kreativa period är 1980-talet när han finner vissa tecken/symboler, som sedan återkommer och blir till att utmärka hans produktion.

Han börjar ställa ut sina verk i Italien och i andra länder och börjar samarbeta med fotografen Claudio Abate. Så sent som i våras han hade en utställning i Claudio Abates lokaler i Rom.

Bertolini Bergs känsla för konsten är avklädd varje sentimental och intellektualistisk anstrykning, den är lika naturlig som luften vi andas.

Man kan säga att hans konstnärskap skär som en knivsegg mellan det konceptuella (typisk för en viss italiensk -och tysk- konst under 1970 och 80-talet) och det symboliska, aktningsvärd på grund av den skärpa med vilken han noga fördelar ingredienserna.

Bertolini Bergs figurer har ofta erotiska motiv, men de är alltid fria från vulgaritet och från alla upprepade rutiner som livet i vårt anonymt urbana samhälle är fyllt av.

Det som dyker upp i hans konst är ljusets hoppfullhet i olika ögonblick, som förmedlar en känsla av mystik med evighetens tecken från drömmarnas värld.

Gilda Melodia

Annons

Populära artiklar i denna kategori

Annons

Media. En intervju med Guido Zeccola som slutade arbeta på Tidningen Kulturen.
http://tidningenkulturen.se/index.php/ovrigt-kat/ovrigt-kat-11/ovrigt-kat-13/22772-innan-festen-tar-slut
Läs mer...

Media. Den svenske journalisten Dawit Isaak, född i Eritrea, har tilldelats UNESCO:s Guillermo Cano World Press Freedom Prize 2017. Dawit Isaak arresterades under en räd mot medier i Eritrea 2001. Sveriges Radios vd Cilla Benkö som är ordförande för juryn för UNESCO:s Guillermo Cano Frihetspris 2017 kommenterar: – Jag hoppas att denna utmärkelse får hela världen att ropa ”Free Dawit Isaak now”.
Läs mer...

Musik. CIRCADIA på Nissanscenen, Halmstad Stadsbibliotek 23 mars kl 19.00. Fri Entré.
Konserten sänds live över nätet och ligger sedan kvar:www.inesplay.se Tidigare konserter finns också på: http://bambuser.com/channel/Musikgemaket
Circadia är en grupp sammansatt av gitarristerna David Stackenäs och Kim Myhr, bassisten Joe Williamson (the Electrics a.o) och slagverkaren Tony Buck (the Necks a.o). Gruppen begick sin debut på Fylkingens 80-års jubileum i november 2013 och blev därefter omnämnda i Sound of Music som en av årets musikaliska höjdpunkter. 2016 släppte de sin debut CD på norska skivbolaget Sofa Music, och har fått strålande recensioner i både svensk och internationell press.
Kommande INES konserter i vår: Nissanscenen må 10 april kl 19 VIVA BLACK MED GRETLI OCH HEIDI Nissanscenen 4 maj kl 19 SHITNEY MARIA FAUST – saxofon, effekter

Läs mer...

Scen. HARVEY
En komedi av Pulitzerpristagare Mary Chase
Föreställningen spelas på italienska
En sammanfattning av pjäsen på svenska och engelska delas ut på teatern 
6 - 7 - 8 april 2017, kl. 19.30 Ordinarie pris: 150 kr (förköpspris t.o.m. 1:a april: 110 kr);
(Barn under 12 år: fri entré) Köp biljetter här: https://billetto.se/sv/events/harvey-teatro-in-italiano
 Föreställningen genomförs i samarbete med ABF, FAIS och Teater Tre
 Handling (spoiler alert!!!):
Elwood P. Dowd är en trevlig man som uppger sig ha en osynlig vän som heter Harvey, beskriven som en två meter lång vit kanin, vilken han presenterar till alla. Hans syster Veta tycker att Elwoods beteende är både obehagligt och generande och hon bestämmer sig för att lägga sin bror på Professor Chumleys berömda psykiatriska klinik. När hon kommer till kliniken hamnar hon dock i en rad roliga missöden som leder henne till att reflektera över vem som egentligen är tokig i kliniken. Och vad tycker ni? Är vi verkligen normala när man tittar närmare? Författarinnan, Pulitzerpristagare Mary Chase, ger oss ett underbart tillfälle att börja en inre resa genom huvudpersonen Elwoods och hans vän Harveys äventyr. Pjäsen lyfter fram konflikten mellan vem vi egentligen är och vad sociala konventioner kräver från oss. Komedin ”Harvey” har haft stora succéer på Broadways teatrar och med en Oscarpristagare film i 1950 med James Stewart i huvudrollen. För mer info besök gärna hemsidan: www.varforinte.net
Läs mer...

Annons

Rekommenderad läsning på Tidningen Kulturen